Menadžment
Tedeschi: Atlantic grupa razmatra uvođenje četverodnevne radne sedmice
3.10.2019 06:33 | Indikator.ba
Vlasnik Atlantic Grupe Emil Tedeschi kazao je ove sedmice u Beogradu da kompanije ne bi trebale razmišljati samo o dovođenju kvalitetnih radnika i profesionalaca, već prije svega o tome kako zadržati takav kadar.

Tedeschi je na događaju Consumer Rules Summit o potrošačkim pravilima rekao da Atlantic Grup rade na tome kako bi razmjere prilagodili novoj situaciji i omogućili fleksibilno radno vrijeme i rad od kuće.
 
"Odgovorni ljudi vode brigu o cijelom nizu pogodnosti, uključujući kvalitetno radno okruženje, poduzetničku kulturu i dobru ravnotežu slobodnog vremena i rada. Mi također ozbiljno razgovoramo o mogućnosti četverodnevne radne sedmice", rekao je Tedeschi.
 
Vodeći čovjek jedne od najuspješnijih kompanija u regiji uvjeren je da novčana sredstva više nisu presudan faktor u očuvanju jednog radnog mjesta. Tvrdi da je sigurnost prije svega najvažnija, kvaliteta okoliša u kojem se radi i da je glavna stvar koja privlači osobu da radi u određenom uredu osjećaj perspektive i reda.
 
Atlantic Grupa sa sjedištem u Zagrebu zapošljava oko 5.300 ljudi, a proizvodne pogone osim Hrvatske ima u Sloveniji, Bosni i Hercegovini, Srbiji i Sjevernoj Makedoniji.
Facebook Twitter Print