Ekonomija
Koncesija za naftu: Promociji u Londonu prisustvovali predstavnici 22 kompanije
10.10.2019 04:54 | Indikator.ba
Do kraja oktobra biće raspisan javni poziv za dodjelu koncesije za istraživanje i eksploataciju nafte i gasa na području Federacije BiH /FBiH/, rečeno je na promociji u Londonu koju su organizovali Federalno ministarstvo energije, rudarstva i industrije i konsultant "IHS markit".

Predstavljeni su uslovi u procesu dodjele koncesije za istraživanje i eksploataciju nafte i gasa na području FBiH, a, prema evidenciji, promociji su prisustvovala 22 registrovana predstavnika kompanija koje su iskazale interes za ovaj projekat.

Nakon prezentacije, uslijedila je interaktivna panel-diskusija sa pitanjima i odgovorima, saopšteno je iz federalne Vlade.

Promocija je održana u prostorijama Britanskog muzeja, a organizovali su je Federalno ministarstvo energije, rudarstva i industrije i konsultant "IHS markit".

Promocija u Londonu jedna je u nizu u okviru objave Vlade FBiH i federalnog Ministarstva energije, rudarstva i industrije o pokretanju nadmetanja za dodjelu koncesije za istraživanje i eksploataciju nafte i gasa.

Prva promocija na kojoj su Vlada FBiH i federalno Ministarstvo energije, rudarstva i industrije najavili javno nadmetanje za dodjelu koncesije održana je u Sarajevu 1. oktobra.

Predstavnici FBiH će priliku da promovišu područja za istraživanje imati i na Balkanskom samitu za naftu, od 24. do 26. oktobra u Budvi, dodaje se u saopštenju.
Facebook Twitter Print