Kompanije i tržišta
U Zenici peto po redu kino s pet zvjezdica u BiH
10.10.2019 09:41 | Indikator.ba
Kompanija Blitz-CineStar će krajem godine otvoriti kino u Zenici.
CineStar, najuspješniji i najveći regionalni kinoprikazivač, nakon Mostara, Bihaća, Tuzle i Banja Luke, u potpuno preuređenom prostoru nekadašnjeg kina Ekran otvoriće peto po redu kino s pet zvjezdica u Bosni i Hercegovini.

U želji da posjetiocima ponudi najbolje moguće kino iskustvo, ali i u znak zahvalnosti vjernim posjetiocima kina Ekran, nakon opsežnog preuređena koje je u toku Zenica će biti bogatija za 3 moderno opremljene kino dvorane sa preko 300 prepoznatljivih i udobnih CineStar sjedišta, uključujući ljubavna sjedišta i Love Box separe, savremenom tehnologijom i najvišim standardima u kvaliteti kino prikazivanja. Osim interijerske renovacije, prilagođava se nagib tribina te ugrađuje novi realD3D sistem svjetski poznatog proizvođača, koji će podići kvalitetu 3D prikaza slike te će posjetioci imati osjećaj da su u središtu radnje filma. Sve tri dvorane nadograđuju se sa Crown digitalnim pojačalima te JBL zvučnicima nove generacije. Snaga i kvaliteta zvuka podiže se na visoki nivo koji će se osjetiti u svakom sjedištu u dvorani.

„Naša kina s pet zvjezdica specifična su po enterijeru, udobnosti i kvaliteti opreme koja uživanje u filmu podižu na najviši nivo, te s nestrpljenjem očekujemo otvorenje takvog kina i u Zenici. Naredna dva mjeseca ćemo izvršiti kompletno preuređenje enterijera te tehničku nadogradnju, jer kino moramo podići na CineStar standard. Znamo da zeničani vole film i kino, te da su voljeli Ekran već 10 godina i bilo bi nam zadovoljstvo da i CineStar jednako lijepo prime, a mi ćemo napraviti sve da osjete čaroliju kina s pet zvjezdica“, kazala je Jadranka Islamović regionalna direktorica Blitz-CineStara.

CineStar Cinemas je najveći kino lanac u Bosni i Hercegovini i regiji, a otvorenjem kina u Zenici popeće se na broj od ukupno 23 multipleks kina koja raspolažu sa 145 digitalnih dvorana i preko 23.000 sjedišta koja godišnje posjeti oko 5 miliona posjetilaca. Prvi multipleks u Bosni i Hercegovini, CineStar Mostar otvoren je 2012. godine
Facebook Twitter Print