Život i umjetnost
Novi VW golf: Najkonkretnija skica do sada
11.10.2019 07:02 | Indikator.ba
Volkswagen je prije službenog otkrića objavio još nekoliko skica nove, već osme generacije svojeg paradnog konja golfa.

Volkswagen je na automobilskom salonu u Frankfurtu razotkrio svoje prve brendove električnih automobila ID.3, a za novu generiraciju golfa je u Wolfsburgu pripremio poseban događaj. Tamo će automobili službeno biti predstavljeni 23. oktobra.

Službene skice potvrđuju već poznate nove poteze golfa, koje smo mogli vidjeti kroz fotografski uhvaćene maskirane prototipove golfa. Prednja strana sadrži novi dizajn prednjih svjetala, LED po cijeloj širini vozila, kao i obnovljeni odbojnik. Volkswagen obećava da će dizajn novog golfa biti ''''dinamičan kao nikad do sada''''.

Dodatne promjene bit će postignute u unutrašnjosti, gdje je većina fizičkih dugmadi u digitalnom obliku premještena na središnji ekran. Ovo će biti upareno s digitalnom jedinicom ispred vozača. Rješenje je slično onome koje već znamo kod modernog Mercedesa (od klase A nadalje).

Kao što je ranije spomenuto, Volkswagen želi golfom donijeti nove tehnologije u nižu srednju klasu. To će biti 48-voltni sistem koji vozačima daje mnogo prednosti.

Emisija CO2 također će biti manja, kao i teoretski potrošnja goriva.
- 48-voltni sitem bit će ponuđen u kombinaciji s najprodavanijim benzinskim motorima, rekao je za britanski Autocar razvojni šef razvojne Frank Welsch.

Tako će 48-voltni sistem dobiti benzinski litarski (130 "konja") i 1,5-litarski (150 "konja") TSI motor koji će biti dostupan sa DSG automatskim mjenjačem.
Facebook Twitter Print