Menadžment
Upravni odbor Fortenove otpustio izvršnu direktoricu Irenu Weber
14.10.2019 17:46 | Indikator.ba
Upravni odbor Fortenove, formiran nakon propasti Agrokora, razriješio je Irenu Weber sa mjesta izvršne direktorice. Odbor nije objasnio razloge otkaza, ali glavni izvršni direktor Fabris Peruško zahvalio joj je na doprinosu u preobrazbi Agrokora u Fortenova grupu, kao i na radu kao zamjenika vanrednog opunomoćenika.

"Weber je nosila velik dio tereta izuzetno teškog procesa dovršetka postupka vanredne uprave u Agrokoru", rekao je Peruško.

Weber je postala izvršna direktorica Fortenove u arpilu, kada je preuzela poslovanje koncerna Agrokor. Ona će i dalje ostati zamjenica vanrednog punomoćnika u Agrokoru. Sud ju je imenovao na tu funkciju u februaru prošle godine.

Fortenova grupa zaživjela je 1. aprila ove godine, nakon što je odobrena nagodba u kojoj je 45 tvrtki ukljkučeno u novu tvrtku preko njihovih zrcalnih tvrtki, tako što je njeihovom imenu dodata riječ plus. Trideset dva Agrokorova društva u Hrvatskoj prebačena su i na Fortenovu.

Prijenos vlasništva nad 82 tvrtke Agrokora izvan Hrvatske, od kojih je najveća Mercator, predstavlja drugu fazu nagodbe koja je započela nakon što je postupak u Hrvatskoj završen.
Facebook Twitter Print