Najbolji poslovni potez
Najbolji potez u turizmu: Dodjela priznanja u "Skenderiji"
21.10.2019 05:32 | Indikator.ba
Tokom održavanja Festivala turizma u "Skenderiji" portal Indikator.ba će na posebnoj svečanosti 25. oktobra dodijeliti priznanja za najbolji poslovni potez u turizmu za sezonu Ljeto 2019.
Partneri završne svečanosti od prošle godine su drogerije marketi dm u BiH a ovog puta priključili su nam se Bosanskohercegovački Auto-moto klub BIHAMK i Centar Skenderija. Cijeli projekat "Izbor najboljeg poslovnog poteza" podržava i Privredna komora Federacije Bosne i Hercegovine.

Najbolje poteze u turizmu u sezoni Ljeto 2019. godine kako smo već objavili napravili su USAID za BiH (podržao je ideju Dragane Mrkonjić iz Ljubatovića kod Žepča da zajedno sa grupom žena na vlastitom gazdinstvu pokrene eko-agro seoski turizam), Kulturni centar Trebinje (otvaranjem revitaliziranog doka na rijeci Trebišnjici sa kojeg je u Trebinju zaplovilo deset tradicionalnih lađa), te domaća avio kompanije FlyBosnia (organizovanjem prevoz hodočasnika iz Evrope u Međugorje) za što će dobiti plakete portala Indikator.ba. Posebno priznanje dobiće i Dragana Mrkonjić.

Portal Indikator.ba odlučio je da ove godine dodijeli diplomu i za izuzetan doprinos u razvoju turizma u regiji jugoistočne Evrope, a analitičari projekta saglasili su se da je to ovog ljeta bilo otvaranje Portonovi Resorta u Crnoj Gori.

Tokom svečanosti u "Skenderiji" Indikator.ba će najaviti i izbor najboljeg poteza u turizmu za sezonu zima 2019/2020. te pozvati pojedince, organizacije i medije da predlažu kandidate za priznanje ovog portala.

Izbor najboljeg poteza u turizmu je nepristrasan i neprofitabiulan projekat. Obavlja se po zvanično utvrđenim propozicijama i uz angažovanje konsultantskog tima na čelu sa prof. dr. Ivanom Pavlić, prorektorkom Sveučilišta u Dubrovniku.

Pripremio: Hajdar Arifagić
Facebook Twitter Print