Život i umjetnost
Vujičić u Mostaru: Nadam se da ću inspirirati ljude da se nikada ne predaju
26.10.2019 14:50 | Indikator.ba
Australski motivacijski govornik Nick Vujičić, rođen bez nogu i ruku zbog iznimno rijetkog tetra-amelia sindroma, posjetio je u subotu Mostar u okviru bh. turneje gdje je u punoj dvorani Bijeli Brijeg održao predavanje.

U sklopu njegovog predavanja, nastupili su Zbor Srednje glazbene škola Ivana pl. Zajca, Mostarske kiše i grupa Dar.

Uoči mostarskog nastupa na konferenciji za novinare Vujičić je kazao kako se nada da će njegova poruka biti dobro primljena.
''''''''Vjerovatno znate moju priču, ali svi mi u svom životu prolazimo kroz uspone i padove, a kad nam je potrebna snaga da idemo prema naprijed trebamo znati da to ne možemo učiniti bez Boga i da moramo ići dan po dan'''''''', kazao je Vujičić.

''''''''Danas ćemo govoriti o ljubavi, nadi i vjeri, i uistinu se nadam kako će moja današnja prezentacija i prisutnost inspirirati mnogo ljudi da se nikad ne predaju i da uvijek idu prema naprijed u kakvim god životnim problemima bili'''''''', istaknuo je Vujičić.

Izrazio je zadovoljstvo što gostuje u Mostaru kao i veliku zahvalnost svima koji su omogućili da se to realizira.
''''''''Divno je biti ovdje u Mostaru i nadam se kako ću jednog dana cijelu svoju porodicu moći dovesti u Evropu'''''''', kazao je Vujičić.

Nick Vujičić rođen je 1982. godine u Melbourneu u Australiji, a od svoje 19. godine posjetio je više od 60 zemalja, pričao svoju priču i ohrabrivao ljude da ne odustanu od nade.
U posljednjih nekoliko godina Vujičić je posjetio Balkan u više navrata i govorio na velikim skupovima, a uz mnoge druge zemlje posjetio je i Hrvatsku, Srbiju, Sloveniju, Mađarsku i Crnu Goru, te sada i Bosnu i Hercegovinu.

Osim u Mostaru, danas će također nastupiti u Sarajevu i Banjoj Luci, izvijestio je bljesak.info
Facebook Twitter Print