Život i umjetnost
Airbnb uvodi nova pravila nakon krvave pucnjave
4.11.2019 06:05 | Indikator.ba
Nakon krvave pucnjave na zabavi za Noć vještica u Kaliforniji u kojoj je ubijeno pet osoba, predstavnici internetske platforme za iznajmljivanje imovine Airbnb najavili su da će uvesti još stroža pravila kada je u pitanju organiziranje zabava za iznajmljivanje.

Spomenuta pucnjava u blizini San Francisca dogodila se upravo u objektu koji su gosti unajmili putem Airbnba.

Prema pisanju Independenta, kuću s četiri spavaće sobe u kojoj se dogodio masakr unajmila je žena koja je rekla vlasniku da je nekoliko članova njene porodice oboljelo od astme i da žele pobjeći od dima divljih požara koji bjesne širom Kalifornije.

Budući da je unajmila dom u predgrađu San Francisca za samo jednu noć, vlasnik je postao sumnjičav. Na kraju su se on i žena složili da mogu unajmiti imanje ako se pridržavaju pravila da u njemu nisu dozvoljene zabave. Na kraju su gosti priredili zabavu za stotinjak ljudi.

Airbnb izvršni direktor Brian Chesky rekao je u odgovoru na krvavi napad u subotu na Twitteru da će internetska platforma za iznajmljivanje spriječiti slične incidente strožijim pravilima koja nastoje umanjiti rizik da gosti više neće poštivati ​​zabrae zabava u iznajmljenim kućama.
Najavio je da će u kompaniji uspostaviti tim za brzo reagiranje koji će rješavati pritužbe nedozvoljenih zabava. "To moramo poboljšati i učinit ćemo to. Ono što se dogodilo je neprihvatljivo".
Facebook Twitter Print