Tržište kapitala
Bitcoin ponovo u uzletu: Više Google pretraga i Kina potiču optimizam
7.11.2019 06:37 | Indikator.ba
Povećanje pretraživanja kriptovalute u Googleovom petraživaču i moguće ukidanje zabrane rudarenja kovanica u Kini 2020. godine potakli su rast cijene bitcoina.

Za vlasnike bitcoina 2019. je bila dobra - pogotovo prvih šest mjeseci. Do kraja juna cijena je naglo porasla i dosegla maksimum od 12.866 dolara prije nego što je uslijedila faza korekcije. Ipak, s trenutnom cijenom od oko 9.340 dolara, bitcoin je porastao na značajnih 144 posto od kraja prošle godine.

Najpoznatija kriptovaluta tako nije izgubila svoju volatilnost, a nada da bi cijena uskoro mogla ponovo porasti potaknuta je povećanjem Googleovog pretraživanja pojma Bitcoin.

Budući da se broj pretraživanja podudara s razvojem cijena - većina pretraživanja se odvijala ove godine u junu, gotovo u isto vrijeme kada je dosegnut i prošlogodišnji maksimum kriptovalute.

Prema industrijskom portalu Kryptoszene.de, Googleovi zahtjevi od tada su porasli za gotovo polovinu od najniže vrijednosti - interes za bitcoin trenutno se ponovno povećava.

Nada u daljnji porast cijena potaknuta je i očekivanjem da će kineska vlada preispitati zabranu rudarenja bitcoina.
Direktor kanadske blockchain tvrtke izvijestio je da rudarenje više nije na državnom popisu kineske nepoželjne industrije 2020. godine.
Facebook Twitter Print