Kompanije i tržišta
Zagrebačka i OTP banka uvode naknadu za podizanje gotovine u poslovnicama
7.11.2019 16:33 | Indikator.ba
Zagrebačka i OTP banka uvele su novost na hrvatskom bankarskom tržištu. U obje banke uskoro se neće moći podići gotovina na šalteru u poslovnici bez plaćanja naknade.

U najvećoj hrvatskoj banci, Zabi, naknada je uvedena još u septembru, dok je OTP uvodi krajem novembra.

U Zagrebačkoj banci za tportal su rekli da su naknadu za gotovinske isplate u poslovnici banke uveli još 20. septembra, pri čemu ističu da se naknada ne naplaćuje nijednom klijentu koji u Zabi ima ugovoren korisnički paket usluge. Cijena usluge inače iznosi 1,95 kuna po transakciji.

‘Klijenti bez naknade mogu podizati gotov novac koristeći rasprostranjenu mrežu bankomata Zagrebačke banke, a na raspolaganju su im i brojne transakcione usluge putem mobilnog i online bankarstva’, naveli su iz ove banke.

U OTP-u, koji uvodi naknadu za gotovinske isplate kuna 22. novembra, kažu da će ta usluga do iznosa od 500.000 kuna iznositi četiri kune po isplati, odnosno sto kuna za transakcije više od 500.000 kuna. Naknada se neće naplaćivati za gotovinske isplate manje od 100 kuna dnevno.

PBZ, druga najveća banka u zemlji, za sada ne naplaćuje naknadu za isplatu gotovine građana u poslovnicama, međutim razmatra se mogućnost uvođenja takve naknade.

Raiffeisen banka, Sberbanka, Erste, Addiko i Hrvatska poštanska banka ne naplaćuju ovu naknadu niti im je u planu njeno uvođenje, potvrdile su ove banke za tportal.
Facebook Twitter Print