Kompanije i tržišta
DUTB predstavio plan: Da li se rađa Air Slovenia
7.11.2019 17:39 | Indikator.ba
Slovensko Društvo za upravljanje potraživanjima banaka (DUTB) predstavilo je bivšim pilotima Adria Airways poslovni plan nove slovenske aviokompanije, koji bi zajedno s partnerima ustanovila država.

Do kraja mjeseca znat će se hoće li stvaranje nove tvrtke, koja će nositi ime Air Slovenija, podržati vlada.
Prema predstavljenom planu, nova tvrtka će pretrpjeti gubitak od 20 miliona eura u prvoj godini uspostave avionske operacije, neslužbeno je objavio radio, dodajući da to neće biti posljednje brojke, jer izračuni još nisu završeni.

Do kraja mjeseca zna se hoće li osnivanje nove tvrtke, koja će se zvati Air Slovenija, podržati vlada, izvijestio je Radio Slovenija.

U DUTB-u su danas na pitanje o izračunima mogućeg novog državnog prijevoznika kaszali da je DUTB kao specijalist za prestrukturiranje društava u teškoćama "pozvano od ministarstva privrede da ispita finansijsko stanje Adrie Airways". "Istražili smo situaciju i obavijestili Ministarstvo o nalazima. Trenutno ne možemo dalje komentirati", napisali su.
Do nvoe aviokompanije će se , prema novimd aradija, najlakše doći kupnjom poslovne cjeline Adia Airways, za koju stečajni urpavnik neobavzujuće ponude sakuplja do 11. nvoembra.

Stečaj drije Airways, koji je država 2016. prodala njemačkom Fondu za investicije 4K, završio se 2. listopada. Stečajni zahtjev podnijela je uprava tvrtke zbog stečaja.

Adria Airways, koji je imaao oko 550 zaposlenih, obavljao je otprilike polovinu svih letova na aerodromu Jože Pučnik, a nakon što je propala u Ljubljanu su došli Lufthansa, Swiss i Brussels Airlines uspostavivši letove za Frankfurt, Munchen, Zurich i Bruxelles.
Facebook Twitter Print