Menadžment
Elektroenergetičari biraju predsjednika:Edhem Bičakčić jedini kandidat
18.11.2019 05:42 | Indikator.ba
Bosanskohercegovački komitet Međunarodnog vijeća za velike električne sisteme (CIGRE) na 5. sjednici Skupštine zakazanoj za utorak 19. novembra u Sarajevu razmatrat će izvještaj o radu u protekle četiri godine i donijeti smjernice za djelovanje u periodu 2019-2023.godini.

Skupština će birati predsjednika i nove organe koji će ovo strukovno udruženje voditi u narednom mandatu. Javni poziv za kandidovanje na funkciju predsjednika objavljen je prije mjesec dana a kao kandidat jedini se prijavio sadašnji predsjerdnik Edhem Bičakčić.

Energetičari Bosne i Hercegovine kao članovi CIGRE u protekle četiri godine bili su izuzetno aktivni u analizi stanja i nuđenju rješenja za razvoj elektroenergetskog sistema BiH čemu su bila posvećena dva savjetovanja i više konferencija i stručnih skupova. Od posebnog značaja su veoma meritorni stavovi o borbi protiv cyber kriminala i uticaju klimatskih promjena na elektroenergetski sisitem. Uz to ostvarena je dobra saradnja sa privredom, obrazovnim i naučnim institucijama, i iskazan zapažen angažman u regionalnom organizovanju i djelovanju u okviru Međunarodnog vijeća CIGRE sa sjedištem u Parizu.

CIGRE BiH će 2023.godine biti domaćin zasjedanju Administrativnog vijeća pariške CIGRE i pripreme za oodržavanje tog svjetskog događaja u Sarajevu biće jedan od najznačajnijih poslova u novom mandatu predsjednika i izabranih organa.
Facebook Twitter Print