Tržište kapitala
BLBH Invest bacio rukavice Fortenovi: Objavljuje ponudu za preuzimanje TP DC
29.11.2019 14:31 | Indikator.ba
Nakon neuspješne tender ponude Fortenove grupe, BLBH Invest iz Beča najavio je namjeru objave ponude za preuzimanje kompanije TPD DC d.d. Sarajevo, izvještava Indikator.ba.

BLBH Invest, koji posluje putem skrbničkog računa Raiffeisen bank, objavio je da posjeduje 36,58 posto dionica u TP DC Sarajevo.

Fortenova grupa prije nekoliko dana okončala je ponudu za preuzimanje TP DC neuspješno budući da nije otkupila ni jednu dionicu.
Investitori su ostali "hladni" na cijenu od 3,00 KM po jednoj dionici, što predstavlja 3% od nominalne vrijednosti dionica.
Umjesto toga, ZIF Prof Plus i ZIF BIG Investiciona grupa radije su odabrali prodati dionice BLBH Investu, koji je tako uvećao svoj udio do nivo na kojem je nastala obaveza objavljivanja ponude za preuzimanje,.

ZIF Prof Plus i ZIF BIG Investiciona grupa su prošle sedmice prodali svoje udjele od 6,95 posto, odnosno 4,57 posto po cijeni od 9,01 KM po dionici.

Na ovaj način BLBH Invest bacio je rukavicu Fortenova grupi koji je većinski vlasnik TP DC sa 50,9999 posto dionica, te stoga biti intersantno pratiti objavu tender ponude BLBH Investa i dalji razvoj događaja.
Facebook Twitter Print