Politika i društvo
Gondoli ime Emira Kusturice, skijaškoj stazi Novaka Đokovića
30.11.2019 17:34 | Indikator.ba
Na Јahorini je danas puštena u rad novoizgrađena gondolu "Јavor-Partizan", dužine 1.100 metara sa 36 kabina, čiji je kapacitet 2.700 skijaša na čas.

Vrijednost investicije je osam miliona eura. Gondola će povezati dio skijališta Prača sa dijelom skijališta Poljice, a trasa će raditi i kada ostale instalacije zbog vremenskih prilika to nisu u mogućnosti.

Uz gondolu su izgrađene i tri skijaške staze, uređene po FIS standardima, dužine pet kilometara, zaštićene vjetroustavama i prekrivene sistemom osnježavanja, a napravljeni su vezni putevi koji vode ka gondoli, te novi lift na Poljicama, kapaciteta 1.200 skijaša na sat, izvijestio je RTRS.

Predsjednik Nadzornog odbora Olimpijskog centra "Јahorina" Nedeljko Elez rekao je da će gondola nositi ime proslavljenog srpskog režisera Emira Kusturice, a ski staza koja prati gondolu ime proslavljenog srpskog tenisera Novaka Đokovića.

Načelnik opštine Pale Boško Јugović rekao je da će ova lokalna zajednica na lokalitetu Јahorine pokloniti plac Novaku Đokoviću u znak zahvalnosti za njegov doprinos promociji srpskog sporta u svijetu.

Gondolu je svečano tovorio član Predsjedništva BiH Milorad Dodik koji je istakao da će institucije Republike Srpske i ubuduće snažno podržavati razvoj Olimpijskog centra "Јahorina", ali i druge kvalitetne projekte u cijeloj Republici Srpskoj.
Facebook Twitter Print