Kompanije i tržišta
SCO grupacija će u Brčkom investitati pola milijarde KM
1.12.2019 10:18 | Indikator.ba
Gradonačelnik Brčkog Siniša Milić najavio je da će naredne sedmice biti potpisan memorandum sa SCO grupacijom kojim je predviđeno da u narednih deset godina u Brčko bude investirano pola milijarde KM i zaposleno oko 4.000 ljudi.

Milić je rekao Srni da je riječ o domaćoj firmi koja se dokazala veoma uspješnim poslovanjem u Brčkom i regionu i koja na ovim prostorima ima ozbiljne i dugoročne planove.

On kaže da je važno da Memorandum pretpostavlja i intenzivan javno-privatni dijalog, sa ciljem stvaranja neophodnog pravnog ambijenta za sveobuhvatan razvoj Brčkog.

"Naša namjera je da kroz angažman na realizaciji ove poslovne inicijative dođemo do zakonskih rješenja koja će ubuduće omogućiti efikasno rješavanje zahtjeva svih investitora, pod jednakim uslovima", naveo je Milić.

On je izrazio uvjerenje da poslije ove inicijative sa SCO grupacijom uslijediti i druge poslovne inicijative.

"Pokušavam da shvatim skepticizam dijela javnosti, koji se poziva na neka druga negativna iskustva. Međutim, ogromna je razlika u odnosu na te primjere iz prošlosti", rekao je Milić i dodao da je ohrabren odlukom Skupštine distrikta da podrži ovaj memorandum.

Memorandum će naredne sedmice u gradskoj Vijećnici potpisati gradonačelnik Brčkog i direktorom SCO grupacije Ilija Studen.
Facebook Twitter Print