Kompanije i tržišta
Grawe pripaja Atos osiguranje, kapital se povećava za 5,6 mili KM
2.12.2019 14:06 | Indikator.ba
Skupština akcionara osiguravajućeg društva Atos osiguranje a.d. Bijeljina donijela je krajem prošle sedmice odluku o spajanju uz pripajanje društvu Grawe osiguranje a.d. Banja Luka.

Društvo Atos osiguranje, nastalo iz nekadašnjeg Bobar osiguranja, ovim će prestati da postoji.

Statusnom promjenom osnovni kapital Grawe osiguranja kroz emisiju akcija povećava se za 5,6 miliona KM, pa ukupni iznos registrovanog akcionarskog kapitala ovog društva nakon povećanja kapitala iznosi 13,6 miliona KM.
Osnivački kapital se nakon statusne promjene raspoređuje na 13.600 običnih akcija klase "A" nominalne vrijednosti po 1.000 KM.

Kako su ranije naveli iz Grawea cilj pripajanja je obezbjeđenje veće tržišne efikasnosti zbog koncentracije znanja, smanjenja dvostrukih funkcija i snažnijeg nastupa na tržištu.

Grawe osiguranje kupilo je Atos osiguranje u avgustu prošle godine za nešto više od 23 miliona KM od društva MG Mind Mladena Milanovića Kaje.

Konkurencijsko vijeće BiH nedavno je odobrilo Graweu pripajanje Atos osiguranja navodeći da to ne predstavlja koncentraciju u smislu Zakona o konkurenciji, s obzirom da se ne radi o pripajanju nezavisnih privrednih subjekata.
Facebook Twitter Print