Život i umjetnost
Pirellijev kalendar golotinju zamijenio Šekspirom
4.12.2019 06:28 | Indikator.ba
Pirellijev kalendar, vjerojatno najekskluzivniji kalendar na svijetu, poznat po fotografijama golih ljepotica, konačno se udaljio od erotike. Ove godine inspiraciju su potražili u Romeu i Juliji.
Zvijezde Pirellijevog kalendara za 2020. godine su glumice Emma Watson, Claire Foy i Kristen Stewart, a u objektiv ih je snimio talijanski fotograf Paolo Roversi.
Kalendar s naslovom "U potrazi za Julijom", su radili u Veroni gdje je William Shakespeare smjestio tragičnu ljubavnu priču o ljubavnicima.
Kalendar je popraćen kratkim filmom u kojem Roversi portretira redatelja koji traži svoju filmsku Julia.

Pirellijev kalendar, koji izlazi u vrlo ograničenom izdanju, talijanski proizvođač guma daruje samo kao poklon kupcima i slavnim osobama, ali ga nije moguće kupiti, prvi put je objavljen 1964. godine.
Kalendar je dugi desetljećima bio poznat po svojoj erotskoj noti, jer su za njega pozirali nedovoljno odjeveni modeli i slavne osobe.
"Tvrtka se mijenja vrlo, vrlo brzo i Pirellijev kalendar se također mijenja", rekao je Roversi.
"Nije mogao ostati isti kao prije 30 godina ... Zanimljivo je vidjeti kako Pirellijev kalendar prati evoluciju društva i fotografije, u smislu estetike, ideje ženske ljepote."
Osim Watsonove, Foyeve i Stewartove, u ovogodišnjem kalendaru nalaze se i glumice Yaro Shahidi i Mio Goth, kineski pjevač Chris Lee, španski pjevač Rosalio, transrodna manekenka i glumica Indyo Moore, te Roverijeva kći, umjetnica Stella Roversi.
Facebook Twitter Print