Kompanije i tržišta
Vogošćanski Praktik opravdao date poticaje: Zaposleno 60 radnika
9.12.2019 16:27 | Indikator.ba
Firma Praktik iz Vogošće ispunila je sve odredbe iz ugovora o dodjeli poticaja, pokazao je finalni monitoring koji su obavili predstavnici Općine Vogošća, predvođeni općinskim načelnikom Edinom Smajićem.

Prije dvije godine, u okviru projekta realizovanog sa Ministarstvom privrede Kantona Sarajevo Praktik je, kao proizvodna i izvozno orjentisana firma, a nakon provedene procedure javnog poziva, ostvario pravo na poticaj u iznosu od oko 325.000,00 KM.

Obaveza ove firme bila je da u roku od dvije godine izgradi novih 5.000 kvadratnih metara proizvodnih kapaciteta i zaposli 31-og novog radnika.

Predstavnici Općine Vogošća su, sa zadovoljstvom mogli konstatovati kako su sve odredbe iz ugovora ispoštovane, obišli su novoizgrađene kapacitete i utvrdili kako je zaposleno više od šezdeset novih radnika.

Naime, u trenutku apliciranja firma Praktik je imala 63 uposlena radnika, a danas ima 129.

Nakon obilaska proizvodnih kapaciteta općinski načelnik je izjavio kako nije pretjerivanje kada se o Praktiku govori kao o čudu.
Vlasnik i direktor firme Praktik Muhamed Žero zahvalio je Općini Vogošća na podršci i prezentirao planove za dalje proširenje kapaciteta i izgradnju novih proizvodnih pogona, izvijestio je općinski sajt.
Facebook Twitter Print