Kompanije i tržišta
Cazinska krajina dobila prvi skijaški centar
12.1.2020 12:11 | Indikator.ba
Cazinska krajina dobila je prvi skijaški centar.
Investitor je ovdašnja privatna firma koja iza sebe ima 30 godina radnog iskustva u ugostiteljstvu. Namjera je na prostoru poznatog cazinskog odmarališta napraviti moderni ski-park koji će biti na usluzi ovdašnjim stanovnicima, ali i široj javnosti. Za sada je u funkciji staza za djecu, a do kraja godine radovi će biti okončani i na drugoj, većoj, stazi namijenjenoj iskusnim skijašima.
Na ideju da izgradi ski-park investitor, Muhamed Handanagić, došao je zbog, kako kaže, ljubavi prema skijanju. Kako se već 30 godina bavi ugostiteljstvom odlučio je ugodno spojiti sa korisnimm izvještaja sajt, krupljani.ba.

Muhamedovu hrabru ideju da izgradi skijaški centar odmah su podržali u Gradskoj upravi. Na vrijeme su odgovorili zahtjevu kako investicija ne bi kasnila u realizaciji.

Iako je pred investitorom još puno posla i finansijskih ulaganja, on vjeruje da će ovaj projekat itekako doprinijeti ovdašnjem turizmu, te poručuje i drugim privrednicima da ulažu u razvoj ovog kraja i stvaraju pogodnu atmosferu za ostanak ljudi u svojoj zemlji. (Foto: Pixabay)
Facebook Twitter Print