Život i umjetnost
Luka Dončić ambasador slovenačkog turizma
16.1.2020 13:26 | Indikator.ba
Poslovno-promocijski projekt ili partnerstvo Slovenije s košarkarskim klubom Dallas Mavericks Slovenska turistička organizacija nadogradila je ugovorom s Lukom Dončićem, koji će od sada biti i ambasador slovenačkog turizma.

Slovenija će istovremeno zakupiti prostor u biltenu koji će izaći u vrijeme All Stars vikenda.
Ciljevi partnerstva su jačanje i povećanje vidljivosti Slovenije i nacionalnog branda "I feel Slovenia" i predstavljanje zemlje, njene jedinstvenosti, ekonomskih, investicijskih i turističkih mogućnosti.

 U projektu, koji vodi Sport Media Focus, sudjeluju Vladin ured za komunikacije (Ukom), Slvoenačka turistička agencija, Javna agencija Republike Slovenije za promovisanje poduzetništva, internacionalizaciju, strana ulaganja i tehnologiju (Spirit) i Turizam Ljubljana.

Na današnjoj prezentaciji partnerstva, svi sugovornici istakli su da je ovo izuzetna prilika za promociju Slovenije u oblasti turizma i privrede. Saradnja će uključivati ​​promociju Slovenije na dvadeset domaćih utakmica Dallas Mavericks, deset utakmica ove sezone i deset u sezoni 2020/21, te poslovnu konferenciju Texas Feel Slovenija 12. marta nakon utakmice Dallas Mavericks - Denver Nuggets, koja će biti u potpunosti slovenački obojena.

Nakon toga će uslijediti turistička radionica, na kojoj će se petnaestak slovenačkih kompanija upoznati s poslovnim partnerima, turističkim agencijama i medijima. Vrijednost sudjelovanja je 100.000 EUR.
Facebook Twitter Print