Politika i društvo
Trump se oglasio o letu Beograd-Priština:Još jedna pobjeda
22.1.2020 07:44 | Indikator.ba
Predsjednik SAD Donald Trump oglasio se na svom Twitter nalogu povodom potpisivanja pisma o namjerama o obnovi avio-linije Beograd-Priština, uz ocjenu da je to "još jedna pobjeda".
- Svi su govorili da se to ne može ostvariti. Međutim, prvi put u posljednjih dvadeset pet godina, biće uspostavljeni direktni letovi između Srbije i Kosova. Još jedna pobjeda – zahvaljujući ambasadorima Robertu O''Brienu i Richardu Grenelu, napisao je Trump na Twitteru, uz fotografiju sa ceremonije potpisivanja sporazuma.

U Berlinu su delegacije dvije zemlje potpisale Pismo o namjerama sa kompanijom Lufthansa o obnovi avio-linije Beograd-Priština.

Pismo o namjerama potpisano je u američkoj ambasadi u Berlinu, u prisustvu ambasadora SAD i specijalnog izaslanika američkog predsjednika za dijalog Beograda i Prištine Richardu Grenel i američkog savjetnika za nacionalnu bezbjednost Roberta O''Briena.

Buduće uslugu, koja će obilježiti nastavak letova između dva grada nakon 21 godine, opsluživat će Lufthansina niskobudžetna podružnica Eurowings, koja se može pohvaliti bazom u Prištini.
Facebook Twitter Print