Kompanije i tržišta
Uloženo 72 miliona KM: Marriott u Mostaru će sačekati još jednu rundu radova
24.1.2020 11:02 | Indikator.ba
Nakon više od osam mjeseci zastoja, do kraja januara, oživjet će gradilište hotela ''Ruža'', jednog od prijeratnih simbola Mostara, koji je privatiziran prije dvije decenije, javlja Avaz.

Tako je sve izglednije da će Vlada Hercegovačko-neretvanskog kantona Emiru Keči, kupcu Ruže, dati novi aneks, deseti, s konačnim rokom završetka radova.

Prema prethodnom aneksu, Kečo je imao obavezu završiti radove do 30. septembra, ali zbog nedostatka novca to se nije dogodilo.

Kako je Avazu potvrđeno iz kantonalne Agencije za privatizaciju, Kečo ih je obavijestio o početku radova u posljednjem, finalnom dijelu izgradnje objekta koji se prostire na čak 32.000 kvadrata i koji se gradi u skladu s franšiznim ugovorom sklopljenim sredinom 2016. s prestižnim hotelskim lancem Marriott.

Do sada je, kako je to konstatirano u Agenciji, urađeno skoro 90 posto radova, u što su uložena 72 miliona maraka.

Također, obavijestio ih je o tome da je u toku priprema dokumentacije za tehnički prijem objekta.
Činjenica je da je Keči godinama bila uskraćena gradnja zbog prijetnje UNESCO-a da se Ruža ambijentalno ne uklapa u stari dio grada.
Nakon što je UNESCO dao zeleno svjetlo, Kečo je najavljivao tužbu protiv Grada Mostara, ali je od toga odustao. Prema ugovoru o kupoprodaji, predviđeno je zapošljavanje 100 radnika.
Facebook Twitter Print