Politika i društvo
Zaboravite na štampane biznis kartice, bh. preduzetnik razvio digitalnu
8.2.2020 08:45 | Indikator.ba
Ismar Lačević mladi je preduzetnik iz Bosne i Hercegovine, koji je razvio digitalnu biznis karticu pod nazivom Adam, kao zamjenu tradicionalnoj štampanoj biznis kartici. Adam predstavlja više od same digitalne kartice, odnosno nudi kompletno digitalno rješenje principa razmjene biznis kartica. Fizička kopija kartice uopće nije potrebna, te se sve biznis kartice drugih osoba direktno spašavaju u aplikaciju.
Ismar ističe da je pored inovativnosti Adam kartice, njena prednost i u ekološkom utjecaju, odnosno korištenje elektronske kartice direktno utječe na smanjenje korištenja papirnih kartica. Adam je proizvod koji nije ograničen na jedno područje, odnosno može se koristiti globalno. Osim toga, jedan od primarnih fokusa daljnjeg razvoja funkcionalnosti Adam kartice jeste umrežavanje više kartica u jednu, kao što su kartice za parkiranje, kartice
lojalnosti, kartice za ulaz u objekte, itd.
Institut za razvoj mladih KULT zajednički sa smbasadom Kraljevine Švedske u BiH finansijski podržava razvoj Adam kartice i njeno plasiranje na tržište, koje se očekuje u narednih mjesec dana.
- Podrškom Instituta uklonjene su sve prepreke za inicijalno plasiranje aplikacije na tržište, odnosno ubrzani su koraci da Adam biznis kartica konačno postane dostupna zainteresiranim kupcima, bilo da su to pojedinci ili poslovni subjekti, izjavio je Ismar.
Facebook Twitter Print