Život i umjetnost
Samsung predstavio Galaxy S20: "Uređaj sljedeće generacije koji će transformisati živote ljudi"
12.2.2020 09:04 | Indikator.ba
Kompanija Samsung Electronics predstavila je Galaxy S20, novu seriju flegšip uređaja za koji kompanija tvrdi će promijeniti način na koji snimamo i doživljavamo svijet.

Galaxy S20 dolazi sa novim dizajnom kamere, kombinujući vještačku inteligenciju sa najvećim Samsung senzorom do sada za fotografije savršenog kvaliteta.

- Ulaskom u novu deceniju, 5G tehnologija će potpuno promijeniti način na koji komuniciramo i doživljavamo svijet oko sebe, rekao je Dr. TM Roh, predsjednik i direktor odjeljenja za mobilne komunikacije u kompaniji Samsung Electronics. - Budući da sva tri modela nove serije, Galaxy S20, S20+ i S20 Ultra, dolaze sa podrškom za 5G mrežu, Samsung svojim korisnicima pruža uređaje sljedeće generacije koji će transformisati živote ljudi. Uz nevjerovatnu kameru na bazi vještačke inteligencije, korisnici će moći da vjerodostojno zabilježe svoje doživljaje i povežu se sa svojim voljenima još lakše.

Galaxy S20 predstavlja potpuno novi sistem kamere na bazi vještačke inteligencije, sa najvećim senzorom do sada, kako bi izvukao najbolje iz svake fotografije i svakog trenutka. Uz Galaxy S20 Space Zoom tehnologiju koja koristi kombinaciju opcija Hybrid Optic Zoom i Super Resolution Zoom, uključujući digitalni zum na bazi vještačke inteligencije, pa korisnik može uveličati objekat, čak i kada je udaljen. Telefon ima opciju Single Take - snimak iz jednog pokušaja, koji omogućuje da se fokusirate na trenutak koji želite da zabilježite.

Uz veći senzor na Galaxy S20 seriji, rezolucija kamere je značajno povećana, što rezultira u više detalja i dodatnoj fleksibilnosti za uređivanje, isjecanje i zumiranje snimaka.

Galaxy S20 ima mogućnost snimanja u 8K rezoluciji.

Inteligentna i velika baterija novog telefona dolazi sa brzim punjačem od 25W, dok Ultra model dolazi i sa super brzim punjačem od čak 45W. Cjelokupna S20 serija dolazi sa masivnim standardnim prostorom za skladištenje sadržaja (128GB za S20; 128GB, i 512GB za Galaxy S20+ i S20 Ultra).

Od 13. marta 2020. godine modeli iz Galaxy S20 serije biće dostupni po cijenama od 1.799 KM za S20, 1.999 KM za S20+ i 2.699 KM za S20 Ultra. Na domaćem tržištu modeli će biti dostupni u različitim, klasičnim bojama.
Facebook Twitter Print