Kompanije i tržišta
Elektroprivredi BiH koncesije za izgradnju vjetroparka na platou Vlašića
13.2.2020 13:00 | Indikator.ba
U sjedištu Elektroprivrede BIH u Sarajevu 12. februara potpisan je šest ugovora o dodjeli Elektroprivredi BiH koncesija za izgradnju vjetroelektrana vna platou Vlašića.

Ugovore su potpisali ministar u Vladi Srednjebosanskog kantona Nisvet Hrnjić, u ime koncesora, i generalni direktor Elektroprivrede BiH Bajazit Jašarević, u ime koncesionara, a na osnovu Odluke Vlade Srednjobosanskog kantona o dodjeli koncesije za izgradnju, uređenje, opremanje, korištenje i održavanje vjetroelektrana na platou Vlašića.

Potpisivanjem ovih ugovora poduzet je važan korak u okviru ukupnog projekta izgradnje vjetroparka na platou Vlašić, čime su se stekli uslovi za nastavak njegove realizacije u narednim fazama.

Ovaj projekt od velikog je značaja za Srednjobosanski kantona, posebno imajući u vidu važnost instalisanja proizvodnih kapaciteta u oblasti obnovljivih izvora energije.

Ministarstvo privrede će, kako se navodi, pratiti realizaciju potpisanih ugovora i nastaviti pružati podršku i asistenciju do okončanja procesa izgradnje vjetroparka.
Facebook Twitter Print