Kompanije i tržišta
Uvažio prijedloge mladih inovatora: BH Telecom u projekt "Start IT Up" uključio i obrte
14.2.2020 07:00 | Indikator.ba
BH Telecom produžio je rok za prijavu na prvi javni poziv za učešće u projektu "Start IT Up", te omogućio da pored privrednih društva mogu učestvovati i obrti.

Rok za prikupljanje prijava, koji je prvobitno bio do 23.02.2020. godine produžuje se do 23.03.2020. godine do 23.59 sati.

Pravo učešća, pored subjekata registrovanih po Zakonu o privrednim društvima, proširuje se i na subjekte koji su registrovani po Zakonu o obrtu i srodnim djelatnostima.

- Na ovaj način uvažili smo prijedloge mladih inovatora i budućih poduzetnika. Stvorili smo poslovnu atmosferu kojom ćemo omogućiti da na tržištu vidimo najbolja inovativna rješenja za pametno okruženje, istakali su iz BH Telecoma.

BH Telecom je nedavno uspostavio platformu za podršku razvoju ICT start up scene, te objavio prvi javni poziv za najbolja inovativna rješenja o temi "Rješenja za pametno okruženje (eng. Smart Enviroments) i kako doprinose okruženju da bude pametnije koristeći podatke".

U okviru projekta daje se prostor startup kompanijama i poduzetnicima da po javno objavljenim uslovima prijave poslovni plan sa razvijenim minimalno održivim proizvodom. Početnici u biznisu imaju mogućnost dobijanja nepovratnih novčanih sredstava za dalji razvoj biznisa do 50.000 KM po projektu, izvještava Indikator ba.

Takođe, BH Telecom nudi besplatne telekomunikacijske usluge iz portfolija svojih usluga, korištenje tehnlološke labaratorije BH TechLab, stručno poslovno i tehničko mentorstvo, PR i marketing promociju i mogućnost za partnerstvo sa BH Telecomom.

Projekt TechLab još jedna je potvrda nove orijentacije BH Telecoma u smjeru razvoja pametnih tehnoloških rješenja.
Facebook Twitter Print