Kompanije i tržišta
VIG kupio udio u zanimljivom njemačkom start-upu
14.2.2020 07:24 | Indikator.ba
Vienna Insurance Group (VIG) objavio je kupnju udjela od oko 20% u njemačkom start-upu ViveLaCar GmbH sa sjedištem u Stuttgartu. Akvizicija VIG-a pomoći će planiranom proširenju ViveLaCara u Austriju i Švicarsku na proljeće 2020. godine.

Start-up ViveLaCar mobility usmjeren je na ciljne skupine koje žele biti mobilne što je moguće jednostavnije tokom određenog vremenskog razdoblja. On se obraća skupinama poput doseljenika koji žele biti mobilni u gradu dok rade na nekom projektu ili tvrtkama koje žele lako povećati vozni park na temelju njihove narudžbe.

Mladi u fazi planiranja porodice i razvoja karijere još su jedna ciljna skupina. Ova ciljna skupina pokazuje mali interes za sklapanje dugoročnih obaveza u vezi sa vozilima i obaveza za vrijeme specifičnog životnog razdoblja.

"Ova jednostavna, transparentna opcija mobilnosti nas je uvjerila. Više ne posjedujemo automobil, ali još uvijek smo mobilni kad trebamo biti u skladu s idejom ''''ekonomije dijeljenja''''. I sve digitalno raditi bez rizika za kupca ili rukovati ugovorima i službenim kanalima, dok se istovremeno ne morate brinuti o održavanju vozila, u duhu je vremena za nebirokratska rješenja mobilnosti", kazala je Elisabeth Stadler, predsjednik uprave Vienna Insurance Group.

Na vozila se pretplaćuje direktno putem Interneta od ovlaštenog distributera i to po mjesečnoj fiksnoj cijeni.

Ovisno o potražnji i zalihama, trgovci nude modele sa svojih demonstracija, kratkotrajnih registracija ili nedavnih registracijskih linija vozila koja su stara najviše dvije godine.

Vozilo ostaje u vlasništvu prodavača, koji može pomoću pretplata smanjiti dugo razdoblje zaliha novih modela. Prodavač također upravlja garancijama i servisom.
Facebook Twitter Print