Život i umjetnost
Mazda 3 automobil godine u Bosni i Hercegovini
29.2.2020 05:36 | Indikator.ba
Automobil godine u Bosni i Hercegovini je Mazda 3, saopšteno je na manifestaciji "Izbor automobila godine" u Bosni i Hercegovini, koja je u organizaciji AUTO Media Group održana u Sarajevu dvadesetprvi put.

Među sedam nominiranih vozila je Mazda 3 je od žirija dobila 278 bodova, a slijede Peugeot 208 (253), Mercedes-Benz CLA (241), Opel Corsa (194), Škoda Scala (190), Toyota Corola (175) i Renault Clio (168).

Najbolji ekološki prihvatljiv automobil je Tesla 3.

U konkurenciji kamiona, najviše uspjeha među kandidatima imao je Astra HD9, dok je za najbolji autobus proglašen VDL Citea SLF120 Electric. Među dostavnim vozilima, pobjedu je odnio Ford Transit Plug-in Hybrid, a najbolje Crossover vozilo je Renault Captur.

Specijalno priznanje za doprinos u prodaji vozila i nagradu za životno djelo dobio je Robert Lendić.

U kategoriji Menadžer godine – vozila titulu najboljeg ponio je Malik Pašić – ACI, Sarajevo (Fiat, Jeep, Alfa Romeo), dok je diler godine Tatjana Galić-Đurić – Auto Plus, Banja Luka (Hyundai, KIA).

Nagradu za ekologiju dobio je Igor Radojčić, gradonačelnik Banja Luke.

Titulu najbolje u kategoriji proizvodnja, osvojila je firma Eurosjaj iz Konjica, a najbolja u kategoriji autooprema je firma Inter Cars BH. Specijalno priznanje za doprinos u autobranši u Bosni i Hercegovini dobila je kompanija Tim System iz Sarajeva.

Za najbolju saobraćajnu patrolu u Bosni i Hercegovini proglašeni su Naim Imamović i Oliver Ljoljo iz PS za bezbjednost saobraćaja – Konjic, a spacijalnu nagradu za doprinos u bezbjednosti u saobraćaju dobila je Jedinica za saobraćaj MUP-a Kantona Sarajevo.

Za projekat godine proglašen je projekat Best Drive. Najbolji vozač u 2019. godini je Jasmin Hrnić iz Banja Luke.

Najbolja internet stranica sa domaćom ".ba" domenom je www.ford.ba
Nagradu za ideju godine dobila je firma Cromex iz Prijedora.

Odnosi sa javnošću imaju veliki značaj u poslovanju, pa je u kategoriji PR menadžera titulu najboljeg ponio je Davorin Vidačković (GUMA M – Mostar).
Facebook Twitter Print