Život i umjetnost
Na prodaji je kapitalan primjerak ferrarija
11.3.2020 07:05 | Indikator.ba
U Velikoj Britaniji je među kolekcionarima nastala pomama otkako se među oglasima pojavila prodaja automobila Ferrari enzo.

Nije riječ o bilo kakvom enzu, već drugom napravljenom automobilu iz serije od četiri stotine. Budući da se automobili ove vrste rijetko prodaju, a još manje s tako malim serijskim brojem, može se očekivati ​​žestoka svađa između kolekcionara koji takav automobil mogu priuštiti.

Ferrari je enzo model predstavio na Ferrarijevim danima na Nurburgringu 2002. godine, kada je za upravljačem sjedio niko drugi nego Michael Schumacher. Na kraju su proizveli samo 400 primjeraka, no ako je automobil jedan od prvih, to je dodatni bonus za kolekcionare skupih automobila.

Prvi vlasnik uzeo je enza u svoje ruke 2004. godine i prodao ga kupcu u Velikoj Britaniji 2014. godine. Šest godina bio je član kolekcije enzo ferrarija, a sad opet traži novog kupca. Kako se radi o automobilu iz prve serije, karbonska vlakna su vidljiva na nekim dijelovima kroz posebnu crvenu boju rosso corsa, baš kao i kod F40 Ferrarija.

Uz automobil, kupac dobiva i sve originalne knjige i priručnike, ovjerenu servisnu knjigu, rezervni ključ, bateriju s Ferrarijevim logotipom, poklopac automobila i tvornički punjač akumulatora. Budući da je automobil prešao svega 6.458 kilometara, unutrašnjost je nova.

Što je s cijenom? Javnosti je nepoznato, ali automobili s približno istom kilometražom prodavani su za oko dva miliona eura. Budući da se radi o drugom napravljenom automobilu s nekoliko jedinstvenih dodataka, cijena će definitivno biti puno veća.
Facebook Twitter Print