Kompanije i tržišta
Vlasnik firme Piemonte za 1,4 miliona KM kupio kompleks Muška voda
24.3.2020 07:06 | Indikator.ba
Trinaesta javna prodaja kompleksa "Muška voda" na planini Konjuh kod Kladnja okončana je uspješno jer ga je Kasim Selimović privrednik iz Tuzlanskog kantona kupio za 1,4 miliona KM.

U narednih 60 dana ima rok da isplati kompletan iznos i da počne sa rekonstrukcijom, rekao je Šahzudin Halilović, predsjednik Odbora povjerilaca.

Prethodno je firma "Parking" iz Sarajeva kupila kancelarije preduzeća "Konjuh" u Kladnju, a Selimović je postao vlasnik kompleksa.

– Imamo dugove prema Poreznoj upravi, Upravi za indirektno oporezivanje i Vladi TK. Kada sve izmirimo, očekujemo da će se i prema radnicima ispoštovati obaveze između 90 i 100-posto, kaže Halilović.

Kupac, inače vlasnik kompanije "Piemonte", ima velike i ambiciozne planove.
-Prvo ću krenuti sa rekonstrukcijom hotela i restorana. Potom idu svi popratni objekti, a planiram i gradnju bazena, zoološkog vrta, biciklističkih staza, sportskih terena. Procjenjujem da će me ta investicija koštati oko tri miliona KM. No, moja je želja da dobijemo najreprezentativniji turistički potencijal u TK, kaže Selimović.

Kompleks "Muška voda" prostire se na 76.680 kvadratnih metara, od čega je 26.000 kvadrata pod šumom. Izgrađeni su hotel, tri bungalova, vikendica, fudbalski teren po normama nekadašnjeg Fudbalskog saveza Jugoslavije, pekara, kantina… Također, u kompleksu se nalazi ski-staza dužine od 500 metara, stadion malih sportova, a moguće je napraviti i kupalište gradnjom brane.

Ima vlastiti izvor vode za čije korištenje nije potrebna koncesija te dalekovod u dužini od tri kilometra i trafostanica, izvijestio je RTV Slon.
Facebook Twitter Print