Kompanije i tržišta
Willona od februara isporučila tržištu 200.000 zaštitnih maski
25.3.2020 06:07 | Indikator.ba
Kakanjska podružnica firme "Willona" d.o.o. Sarajevo od februara ove godine proizvodi i plasira na tržište zaštitne maske za lice od originalnog i laboratorijski ispitanog troslojnog materijala – polipropilena, sa efektom zaštite od 95%.

Do sada su na tržište isporučili 200.000 maski, a sa sadašnjim kapacitetima njihova dnevna proizvodnja je 20.000 maski dnevno.

U početku je firma "Willona" maske plasirala na inostrana tržišta, a trenutno ih proizvode za neophodne dnevne potrebe zdravstva, privrednih organizacija i institucija širom Bosne i Hercegovine. U tu svrhu kompletan proizvodni proces i prostor se dezinficiraju, a zaštitne maske prilikom izrade prolaze i kroz proces temperaturne sterilizacije.

Firmu "Willona" u Kaknju posjetila je zamjenica predsjedavajućeg Vijeća ministara i ministrica vanjskih poslova BiH Bisera Turković te istaknula da je ovo jedna od firmi koja je spremna kroz povećanu proizvodnju zadovoljavati sve veće potrebe za zaštitnim maskama i time preventivno djelovati na smanjenje opasnosti od širenja pandemije.
Facebook Twitter Print