Menadžment
Dok zaposlenici rade od kuće, šef Uniqe i dalje sjedi u svom uredu
12.4.2020 06:57 | Indikator.ba
Direktor Uniqa osiguranja, Andreas Brandstetter, jedan je od samo osam ljudi koji i dalje redovno sjede u ogromnom Uniqa tornju u Beču.
Više od 5.000 zaposlenika ove osiguravajuće grupacije poslano je rad od kuće 16. marta.

- Ovdje jednostavno imam bolju infrastrukturu, primjerice za telefonske konferencije putem Skypea. Radim to manje-više kontinuirano od 7:30 ujutro do kraja radnog vremena, objašnjava šef osiguravajuće kuće, zašto ne sjedi u kućnom uredu kao ostali zaposlenici, piše magazin Trend.

Hitne operacije dobro funkcioniraju, kaže predsjednik Uprave. Svi centri za kupce su zatvoreni, a prodajno osoblje nikoga lično ne posjećuje. Međutim, usluge se održavaju putem e-pošte i telefona, a potraživanja štete rješavaju se brzo. Svi zaposlenici su elektronički povezani u sistem. Trebalo je brzo nabaviti i konfigurirati samo nekoliko stotina prijenosnih računara. Inače jedva da je bilo dodatnih ulaganja u IT. - Devedest posto naših zaposlenika nastavlja produktivno raditi, rekao je Brandstetter.

Kao osiguravajuće društvo, Uniqa je u povlaštenom položaju jer ne mora prijavljivati ​​rad na kraće radno vrijeme ili otpuštanje radnika. Jer premije za postojeće ugovore i dalje se uglavnom plaćaju.
Facebook Twitter Print