Menadžment
Promjene u Fortenova grupi: Novi ljudi na čelu Konzuma i Leda
11.5.2020 16:00 | Indikator.ba
Od sredine maja, odnosno početka juna kompanije Konzum plus d.o.o. i Ledo plus d.o.o. vodit će novi predsjednici Uprava.
Tako će Zoran Mitreski zamijeniti Slavka Ledića na mjestu predsjednika Uprave Konzuma, a Ivan Babić će umjesto Marina Poljaka preuzeti upravljanje Ledom, priopćili su iz Fortenova grupe.

- Kako bi poslovanje Fortenova grupe u idućem razdoblju bilo još efikasnije, Fabris Peruško, glavni izvršni direktor Fortenova grupe je zajedno s izvršnim direktorima i Upravnim odborom proveo promjene kojima je cilj daljnje jačanje rukovodećih timova i osnaživanje dva ključna poslovna područja Fortenova grupe, navodi se u priopćenju.

Kako piše Novac.hr, i Slavko Ledić, dosadašnji predsjednik Uprave Konzuma i Marin Poljak, dosadašnji direktor Leda plus, karijere nastavljaju izvan Fortenova grupe, s tim da Ledić gotovo sigurno odlazi u Upravu Kraša, ali za to još uvijek nem službene potvrde.

- U realizaciji ovih odluka vodili smo se prije svega željom za napretkom i kontinuitetom, što smo ovim kadrovskim rješenjima postigli. Kolege Mitreski i Babić duboko su integrirani u poslovanje kompanija čije vođenje preuzimaju. S dugogodišnjim iskustvom u maloprodaji, a posebno u Konzumu u kojem je zajedno s kolegama vodio kompaniju kroz najizazovnije faze poslovanja, od duboke krize 2017., kroz postupak vanredne uprave do stabilizacije poslovanja i ponovnog postizanja izvrsnih rezultata, Zoran Mitreski je ključna osoba za daljnji razvoj Konzuma. Također, kolega Ivan Babić se kao voditelj projekta transformacije, posebno važnog za procese koje je prolazila Fortenova grupa, imao prilike detaljno upoznati sa svim našim biznisima te je svojim strateškim razmišljanjem i operativnim vještinama dao veliki doprinos tome da se kroz restrukturiranje operativna dobit Fortenova grupe u protekle dvije godine podigne za 100 miliona eura. Iskustva koja je stekao radeći na tim poslovima, kao i kroz vođenje restrukturiranja u MOL-u odakle je došao u Fortenova grupu, jamstvo su da će kolega Babić opravdati povjerenje za operativno vođenje područja zamrznute hrane, ustvrdio je tim povodom Fabris Peruško, glavni izvršni direktor Fortenova grupe.

Mitreski će poziciju predsjednika uprave Konzuma, najvećeg nacionalnog maloprodajnog lanca, preuzeti 16. maja 2020. a do sada je bio član Uprave Konzuma za nabavu i marketing. Istovremeeno, poručuju iz Konzuma, s ciljem daljnje standardizacije i jačanja sinergijskih potencijala, kao i zbog pojednostavljenja načina poslovanja, u Poslovnom području hrana Fortenova grupe, upravljački se objedinjuje područje zamrznute hrane. Od 1. juna 2020., pak, vođenje područja zamrznute hrane kao izvršni direktor Fortenova grupe, te ujedno i kao direktor kompanije Ledo plus, preuzima Ivan Babić, dosadašnji direktor Odjela transformacije u Fortenova grupi d.d.
Facebook Twitter Print