Menadžment
Slavko Ledić novi predsjednik uprave Kraša
13.5.2020 06:33 | Indikator.ba
Nadzorni odbor Kraša imenovao je Slavka Ledića za predsjednika uprave koji će službeno položaj preuzeti 16. maja, a sadašnji predsjednik uprave Damir Bulić bit će član uprave.
 
Prije nekoliko dana stari NO dao je kolektivnu ostavku, koju nije potpisao samo jedan član.

Ledić u Kraš dolazi s pozicije predsjednika Uprave Konzuma, koji je vodio proteklih pet godina.

Krajem prošle godine Mesna industrija braće Pivac premašila je prag od 50 posto otkupljenih dionica tvrtke Kraš d. d. Zagreb. Antimonopolsko tijelo je zatim ispitalo tržišnu koncentraciju početkom marta ove godine i objavilo da smatra prihvatljivim nastavak i zaključenje preuzimanja.

- Sudionici koncentracije, MI braća Pivac i Kraš, ne posluju na istim tržištima, naveo je regulator pojasnivši da obje tvrtke plasiraju proizode uglavnom veleprodajom, odnosno prodajom većim kupcima, prije svega trgovačkim lancima.

Prema posljednjim podacima, MI braća Pivac posjeduje 51,4% dionica Kraša, a drugi najveći vlasnik je Kappa Star, čiji je vlasnik srpski poduzetnik Nebojša Šaranović, koji u konditorskoj kompaniji ima 29,91% udjela.

Kraš je u urpavo završenoj ponudi za preuzimanje podružnice u Bosni i Hercegovini, prijedorske Mire, otkupio 20,59 posto akcija, te postao vlasnik 96,68 posto akcija.

Time je otvoren put za sticanje 100-postotnog vlasništva u prijedorskoj kompaniji kroz pokretanje postupka istiskivanja manjinskih dioničara.
Facebook Twitter Print