Život i umjetnost
Zrće ove godine bez partijanera
18.5.2020 08:09 | Indikator.ba
Vojske mladih partijanera iz čitave Europe na najpoznatijoj hrvatskoj plaži – Zrću, ove godine po svemu sudeći neće biti.

Gotovo svi veliki festivali su otkazani, neizvjesno je koliko će se i kako tokom ljeta moći putovati između zemalja iz kojih su gosti na Zrće dolazili i Hrvatske, kakve će mjere zaštite od epidemije u sezoni biti na snazi pa je jedino izvjesno da scena prepunih klubova i ludih partyja do jutra, kakve smo navikli gledati u Zrću, ovog ljeta neće biti.

Kako će Zrće možda izgledati tokom ljeta, uvjerili smo se obišavši posve pustu plažu, sa zatvorenim klubovima i ugostiteljskim objektima koji možda neće ni otvoriti svoja vrata u nadolazećoj sezoni.

Jedan od pionira razvoja ove svjetski poznate party destinacije, Boris Šuljić, vlasnik kluba Kalypso, naime, predviđa za Novi list da će pad broja dolazaka partijanera na Zrće ovog ljeta biti između 90 i čak 100 posto.
– Festivali su više-manje već sada svi otkazani. Spring break, Hideout, Fresh Island, svi su oni otkazani, a neki će biti otkazani ovih dana, samo još sređuju ugovore i papirologiju.

Nominalno, još jedino Sonus festival nije otkazan, jer se on održava koncem avgusta pa organizatori vjerovatno čekaju da vide kako će se situacija do tada razvijati.

Uglavnom, ne možemo očekivati da će Zrće ovog ljeta pohoditi ni približan broj gostiju na kakav smo navikli. Bez festivala to je nemoguće, kaže Šuljić.

U takvim okolnostima, zanimalo nas je hoće li klubovi na najpoznatijoj hrvatskoj plaži uopće otvoriti svoja vrata, s obzirom da je riječ o velikim objektima, s velikim brojem zaposlenih i relativno visokim troškovima poslovanja.
– To je još pitanje na koje za sad nema pravog odgovora. Otvoriti ili ne, vjerovatno svi o tome razmišljamo.
Facebook Twitter Print