Politika i društvo
U Porto Montenegro uplovile prve jahte nakon popuštanja mjera
19.5.2020 16:59 | Indikator.ba
U nautičko-turistički centar Porto Montenegro u Tivtu danas su uplovile dvije veće strane jahte.

Prvo je ujutro iz albanske luke Drač, uplovila 55 metara duga megajahta "Karianna". Ovaj brod od 700 tona vije zastavu Kajmanskih ostrva, i po protokolu koji je Porto Montenegro donio u saradnji sa Upravom pomorske sigurnosti i upravljanja lukama Crne Gore, "Karianna" je prihvaćena od strane svih resornih državnih pomorskih službi i vezana u, za karantinski dio marine određeni segment Porto Montenegra – sam vrh mula 1 sa njegove južne strane, gdje će taj brod i njegova posada narednih 14 dana privesti u karantinu.

Tu se inače, već pri kraju karantina, nalazi 46 metarska mega jahta "Reve d’or" pod britanskom zastavom, a koja je kao prva od stranih jahti koje su u Crnu Goru stgle nakon odluke NKT-a da dozvoli njihovo uplovljavanje, još 9.maja uplovila u Porto Montenegro, prebacivši se tu iz italijanske luke Pezaro.

Njima se oko 16 sati u Porto Montenegru pridružila i 42 metarska motorna "Sangha" pod zastavom Kajmanskih ostrva, a koja je u Tivat doplovila iz italijanske luke Ankona, izvijestio je portal Vijesti.me.
Facebook Twitter Print