Život i umjetnost
Online prodaja erotskih igračaka eksplodirala za vrijeme pandemije
24.5.2020 04:51 | Indikator.ba
Internetska prodaja lutki na napuhavanje, erotskih igračaka i provokativnog donjeg rublja rasla je eksponencijalno tokom pandemije koronavirusa na Otoku postigavši ​​najbolje rezultate od početka interneta.
 
Od martovkskog karantena sve je više tvrtki koje su odlučile poslati zaposlenike na posao od kuće, a povećanu količinu vremena provedenog između četiri zida kućne okoline očito je tražio ogroman broj Britanaca u spavaćoj sobi. Internetski prodavač Missguided navodi da je od 23. marta, kada je započeo strogi karanten, prodaja seksi donjeg rublja u njihovoj internetskoj trgovini porasla za 300 posto.
 
Lutka na napuhavanje Genie, poznata kao najprodavanija u industriji t.zv. "sex shopovi" doživjela je rekordan broj internetskih narudžbi. U februaru i martu njihova prodaja porasla je za 51,6%, a u aprilu za 33,2% u usporedbi s normalnim prodajnim parametrima.
 
- Ne možemo ići ukorak s potražnjom, pa zapošljavamo nove saradnike i dodjeljujemo nove uloge u skladištu, i u Europi i u SAD-u, priznala je suosnivačica seks lutke Genie Janet Stevenson.
 
U aprilu, maloprodaja erotskih igračaka na Novom Zelandu Adult Toy Megastore objavila je da se njihova prodaja utrostručila za 48 sati nakon što je karantin objavljen 25. marta.
Facebook Twitter Print