Politika i društvo
UniCredit Bank Austria od danas mjeri temperaturu klijentima
25.5.2020 06:26 | Indikator.ba
UniCredit Bank Austria počinje od danas mjeriti tjelesnu temperaturu svojih kupaca.
Glasnogovornik Matthias Raftl potvrdio je KURIER-u kako je riječ o "još jednoj od mnogih sigurnosnih mjera s naše strane za zaštitu zaposlenika i kupaca".

Prema Raftlu, Bank Austria slijedi preporuku Svjetske zdravstvene organizacije (WHO) koja će se provoditi u cijeloj grupi.
Odbor je (a ne radničko vijeće, kako Raftl naglašava) bio odgovoran za mjere. To je opravdano povećanjem učestalosti kupaca u posljednjih nekoliko dana, sa normalizacijom rada.

Konkretno, od svih kupaca koji žele otići do šaltera i servisnog područja tražit će se da izmjere temperaturu. Ko to odbije ili tjelesna temperatura bude veća od 37,5 stepeni, neće moći pristupiti.

Prema Raftlu, mjerenja će obavljati posebno obučeni "sekjuritiji" koji bi u svakom slučaju radili u podružnicama ili drugo vanjsko osoblje. Mjerenje se provodi anonimno, ne prikupljaju se niti pohranjuju lični podaci. Za samouslužbe prostorije pristup je i dalje moguć sa zaštitom usta i nosa.

Raftl naglašava da će se kontrola temperature posjetitelja odvijati i u drugim objektima poput zračnih luka ili ministarstava. Do sada je to u maloprodaji uglavnom izoliran slučaj.

Nema drugih banaka koje rade ovakve mjere.
- Dosadašnje mjere su dostatne. Mi ne želimo mjeriti groznicu kupcima. Bilo bi to pretjerivanje, kaže glasnogovornica RLB-a NÖ Wien Michaela Berger. Kupci su vrlo disciplinirani, do sada nije bilo incidenata. Sekjuriti samo osiguravaju održavanje dovoljne udaljenosti. U Erste banci također neće biti mjerenja temperature, rekao je glasnogovornik.
Facebook Twitter Print