Život i umjetnost
Projekt "Ćiro-put svjetske baštine" - uskoro bogatija turistička ponuda Hercegovine
26.5.2020 15:48 | Indikator.ba
Europska unija odobrila je 34 razvojna projekta kroz poziv EU4Business za BiH te je dodijeljeno ukupno 4,7 miliona eura bespovratnih sredstava.

U sektoru kulturnog turizma odobren je projekat "Ćiro – put svjetske baštine" partnera Redaha, Grada Mostara, Čapljine, Ravnog i Stoca.

Lokacije na kojima će se implementirati projekt su Stolac, Ravno, Čapljina i Mostar. Projekt "Ćiro – put svjetske baštine" je nastavak nastojanja da se turistička ponuda Hercegovine, područja bogatog kulturnim, povijesnim i vjerskim naslijeđem, proširi autentičnim pričama i činjenicama.

Projektom se promovira kulturni turizam i turizam na otvorenom duž pruge starog kolosijeka koja je nekada povezivala tri države šire regije.

Projekt će kreirati turističku ponudu kojom se posjetiteljima predstavlja nekoliko povijesnih atrakcija a koja se uvezuje s autentičnom kuhinjom i aktivnostima na otvorenom.

Korisnici projekta, odnosno mikro, mala i srednja poduzeća, kako u turizmu, tako i u srodnim ekonomskim sektorima u ruralnim područjima i duž biciklističke staze Ćiro, povećat će svoju prodaju i otvoriti nova radna mjesta.

Projekt provodi Regionalna razvojna agencija za Hercegovinu – REDAH, ukupna vrijednost projekta je 738.123,00 KM, dok su odobrena sredstva 590.300,00 KM.
Facebook Twitter Print