Menadžment
Neslaganja u vrhu: Razvan Munteanu napušta Addiko banku
28.5.2020 16:07 | Indikator.ba
Nakon nedavnih ostavki i personalnih rokada u vrhu Addiko banke u Austriji, odlazak zbog "neslaganja" najavio je i glavni direktor banke Razvan Munteanu.

Munteanu će napustiti mjesto šefa Adiko banke od 1. jula, a njega će na vrhu te banke zamijeniti Čongor Nemet.

Protekle nedjelje je direktor za finansije Johanes Prokš uz isto obrazloženje podnio ostavku, a Addiko banku je napustio i šef Nadzornog savjeta Herman Jozef Lamberti, kojeg će zamijeniti Hans Herman Loter.

Nemet je trenutno šef za korporativne klijente i mala i srednja preduzeća i od 1. jula će preuzeti najvišu funkciju u banci, a već od danas Markus Krauze, aktuelni šef za rizike preduzeća, odgovornost direktora za finansije.

Od 1. avgusta uprava Addiko banke biće dopunjena trećim članom, koji će se baviti retailom i IT-om.

Nemet i Krauze su od 2015. godine, tokom transformacije Addiko grupacije, bili članovu uprave i dio rukovodećeg tima koji je sprovodio prošlogodišnji izlazak na berzu.

- Nadzorni odbor je uvjeren da će čvrsti finansijski pokazatelji (...) u vezi s novim sastavom Izvršnog odbora ubrzati transformaciju banke u skladu s definiranom strategijom i dati novi zamah digitalnim inicijativama u segmentu potrošača i MSP-a kao i programima učinkovitosti i troškova, rečeno je u poruci Addiko banke.

Manteanu je bio direktor Addika od 1. aprila 2019. godine, a prethodno je bio direktor banke za maloprodaju.
Facebook Twitter Print