Život i umjetnost
Sezona u Hrvatskoj bez poskupljenja: Trajektni prijevoz i cestarine po zimskim cijenama
29.5.2020 07:05 | Indikator.ba
Hrvatsko ministarstvo mora, prometa i infrastrukture priopćilo je da je Agenciji za obalni linijski prijevoz naredilo da odgodi ovogodišnje sezonsko povećanje cijena prijevoza na svim trajektnim linijama u putničkom pomorskom prometu.

Ove godine Hrvatska neće povećavati ni cijenu cestarina za autoceste koje su u većinskom državnom vlasništvu.

Ministarstvo je odluku donijelo na temelju trenutne situacije, koja je posljedica epidemije bolesti covid-19, koja je zahvatila cijelo hrvatsku ekonomiju.
Svrha odluke je omogućiti turističke posjete na temelju postojećeg izvansezonskog cjenika, što bi potaknulo ekonomske aktivnosti i turizam duž obale Jadrana i na otocima, priopćilo je Ministarstvo.

Odluka ministarstva slijedi inicijativu parlamenta da se ovogodišnje sezonsko poskupljenje na svim trajektnim, brodskim i katamaranskim linijama odgodi samo hrvatskim građanima, kako bi im se omogućilo jeftinije putovanje otocima na temelju zimskog cjenika. Hrvatska vlada odlučila je potom da će se zimske cijene prijevoza primjenjivati ​​na sve putnike u trajektnom prometu. Brodske i katamaranske linije nisu posebno spomenute.

Hrvatska javna tvrtka Hrvatske autoceste (Hac) ranije je najavila da u ovogodišnjoj središnjoj turističkoj sezoni neće povećavati putarinu na 1.112 kilometara hrvatskih autocesta kojima se prometuje. Od 15. juna ukida se i mostarina za otok Krk.
Facebook Twitter Print