Menadžment
Nadzorni odbor UniCredit bank Banja Luka razriješio Nevenu Nikše
31.5.2020 13:45 | Indikator.ba
Nadzorni odbor UniCredit bank a.d. Banja Luka razriješio je člana Uprave odgovornog za upravljanje finansijama Nevenu Nikše, objavila je Banka u podnesku Banjalučkoj berzi.

Nikše je razriješena na lični zahtjev radi preuzimanja nove funkcije unutar UniCredit grupe i to zaključno sa 31. majem 2020. godine.

Od 12. juna do imenovanja njenog nasljednika, poslove člana Uprave zaduženog za upravljanje finansijama privremeno će preuzeti predsjednik Uprave banke Gordan Pehar.

Nevene Nikše je za izvršnog direktora za upravljanje finansijama/člana Uprave UniCredit bank a.d. Banja Luka imenovana u februaru 2017. godine, podsjeća Indikator.ba.
Nikše je karijeru u UniCredit-u započela 2006. godine u poslovnom području finansija, prvobitno u Zagrebačkoj banci BH d.d. Mostar, a zatim u UniCredit Bank d.d. Mostar, gdje je 2013. godine imenovana za direktora ALM-a (upravljanje aktivom i pasivom).
Tokom 2014. godine Nikše preuzima funkciju direktora planiranja i kontrolinga, za koju je bila odgovorna sve do imenovanja na funkciju u UniCredit Bank Banja Luka.
Facebook Twitter Print