Kompanije i tržišta
Skupština OC Jahorina donijela odluku o zaduženju za 99 miliona KM
2.6.2020 15:16 | Indikator.ba
Predsjednik Nadzornog odbora Olimpijskog centra "Jahorina" Nedeljko Elek najavio je danas da je Skupština akcionara ovog preduzeća, uz prethodnu saglasnost Vlade Republike Srpske, donijela odluka o kreditnom zaduženju od 99 miliona KM koje će iskoristiti za izgradnju pet kapitalnih projekata na olimpijskoj planini.

- Ova sredstva biće usmjerena na projekat izgradnje gondole Pale-Jahorina, četvorosjeda koji će polaziti iz opštine Trnovo i ići ka Jahorini, četvorosjeda Rajska dolina, projekat dodatnog osnježavanja i uređenja staze, te za izgradnju sportske dvorane na planini, izjavio je Elek na konferenciji za novinare na Jahorini.
Elek je dodao da će polazna stanica gondole biti sa Pala, a još će biti razmotreno sa koje lokacije.

- Imamo dvije opcije - jedna je sa Golog Korana, što je prijedlog Udruženja hotelijera, a druga je da bude paralelna sa gondolom na Ravnoj planini. Struka će odlučivati o tome i uvjeran sam da će biti doneseno najbolje rješenje, naveo je Elek.

Prema njegovim riječima, Olimpijski centar "Jahorina" planira da proširi svoju djelatnost u naredne tri godine na trgovinu i promet gasom, te da će uraditi gasifikaciju cijele planine, a osim toga, u narednom periodu biće napravljeno i poljoprivredno gazdinstvo.

On je zahvalio načelniku opštine Pale Bošku Jugoviću za pomoć Olimpijskom centru, koji je uplatio milion KM na račun ovog centra, dodavši da će i dalje biti ulagano u razvoj Jahorine.

- Poznato je da smo imali nekih ranijih razmimoilaženja sa rukovodstvom opštine Pale, ali održali smo nakon toga nekoliko sastanaka na kojima su svi naši zahtjevi ispoštovani. Hvala i Vladi Republike Srpske za neizmjernu podršku, naročito tokom pandemije virusa korona, naglasio je Elek, izvijestio je ATV.
Facebook Twitter Print