Menadžment
Objavljene odluke u Službenom glasniku: Milica Marković i Vesna Ćužić od danas v.d. direktori
9.6.2020 17:16 | Indikator.ba
U Službenom glasniku BiH koji je izašao danas objavljene su odluke o imenovanju novih čelnika Agencije za statistiku Bosne i Hercegovine i Agencije za promociju stranih investitora (FIPA), izvještava Indikator.ba.

Velimir Jukić i Gordan Milinić razriješeni su dužnosti direktora Agencije za statistiku i FIPA na sjednici Vijeća ministara BiH 21. maja, a njihovi nasljednici, prema odlukama, zvanično su na funkcijama od dana objavljivanja u Službenom glasnik BiH, odnosno od danas.

Na mjesto Velimira Jukića došla je Vesna Ćužić, koja je imenovana za vršioca dužnosti direktora Agencije za statistiku Bosne i Hercegovine do okončanja konkursne procedure, a najduže na mandatni period od 3 mjeseca.

Za vršioce dužnosti zamjenika direktora Agencije za statistiku BiH imenovani su Fadil Fatić i Radmila Čičković, takođe do okončanja konkursne procedure.
Fatić je i ranije bio zamjenik direktora Agencije za statistiku BiH, dok Čičković mijenja Miljana Popića.

Gordana Milinića na mjestu direktora Agencije FIPA zamijenila je Milica Marković, koja je također imenovana za vršioca dužnosti direktora Agencije do okončanja konkursne procedure, a najduže na mandatni period od tri mjeseca.

(Na fotosu: Milica Marković)
Facebook Twitter Print