Život i umjetnost
Filmovi sa ovododišnjeg SFF-a gledat će se u novom Cineplexxu u Sarajevu
17.6.2020 17:00 | Indikator.ba
Novi multipleks Cineplexx sa osam kinodvorana uskoro će biti otvoren u Sarajevu.

Multipleks kino kapaciteta do 1.400 mjesta smješteno je uz zgradu hotela Holiday a realizuje se s partnerima Hotel Europe Group i Sarajevo Film Festival.

Na današnjem pres druženje finansijski direktor Cineplexxa i Constantin Film grupacije Christof Papousek istakao je da investicija, bez troškova zemljišta, premašuje 10 miliona KM.

Uz otvorenje Cineplexxa u Sarajevu najavio je i da će multipleks uskoro biti otvoren i u Mostaru te da će na taj način biti prisutan u BiH na tri lokacije – Sarajevo, Banja Luka i Mostar.

Rasim Bajrović naglasio je da je riječ o investiciji koja je za Sarajevo i BiH značajna u smislu unapređenja kulture, kino kulture, ali i za otvaranje novih radnih mjesta i mogućnosti koje se nude mladima.

Direktor Sarajevo Film Festivala Mirsad Purivatra najavio je da će publika još na ovogodišnjem festivalu imati priliku da uživa u mogućnostima koje nudi taj kino kompleks. Također je najavio da će se i u Mostaru u prostorima njihovog multipleksa održati programi SFF-a.

Cineplexx International GmbH ima 48 multipleks i šest tradicionalnih kino lokacija u Austriji, Sloveniji, Hrvatskoj, BiH, Srbiji, Crnoj Gori, Kosovu, Albaniji, Sjevernoj Makedoniji, Grčkoj, Italiji, a od početka juna u Rumuniji.

S oko 1.500 zaposlenika, Cineplexx kina godišnje posjeti oko 12 miliona ljubitelja filma.
Facebook Twitter Print