Menadžment
Kompletira se nova Uprava Addiko banke
22.6.2020 17:00 | Indikator.ba
Upravni odbor Addiko Bank AG bit će ponovo kompletan u augustu, a Ganesh Krishnamoorthi će biti treći član.

On će biti odgovoran za maloprodaju, IT i digitalizaciju, saopćila je Addiko banka u ponedjeljak.

Nadzorni odbor je nedavno produžio mandat članovima Uprave Csongoru Nemethu i Markusu Krauseu do 30. juna 2023. godine. Kako se navodi, Nemeth će biti novi izvršni direktor od 1. jula, a naslijeđuje Razvana Munteanua, koji je svoj odlazak najavio sa 1. julom zbog "različitih stavova". Krause, bivši glavni direktor za rizik (CRO), također je krajem maja preuzeo ulogu glavnog finansijskog službenika (CFO) nakon što je izvršni direktor Johannes Proksch odstupio s položaja malo prije toga.

Krishnamoorthi je u posljednje 22 godine obnašao različite vodeće pozicije u finansijskom sektoru. Započeo je u maloprodajnoj banci Santander (ranije GE Money Bank). Kasnije se preselio u Western Union Bank kao generalni direktor i vodio početak njihovog digitalnog poslovanja u 18 zemalja u Evropi. Posljednje tri godine radio je u BAWAG-u i austrijskoj Anadi banci.
Do 1. jula bio je privremeni izvršni direktor austrijske Anadi banke, bivše austrijske podružnice Hypo Alpe Adria. Potom je tamo podnio ostavku, a što je Anadi prijavila prošle sedmice, izvještava Indikator.ba.
Facebook Twitter Print