Najbolji poslovni potez
Indikator.ba vjeruje u oporavak turizma:I ovog ljeta bira najbolji potez
23.6.2020 04:34 | Indikator.ba
Sa prvim danom kalendarskog ljeta poslovni portal Indikator.ba započeo je izbor najboljeg poslovnog poteza za sezonu ljeto 2020. uvjeren da će, unatoč svim negativnim trendovima izazvanh virosom COVID-19, u narednih devedeset dana svjedočiti o uspješnom aktiviranju turističkih potencijala i donošenju poslovnih odluka s ciljem unapređenja kvaliteta i razvoja ove važne privredne grane.
Ovo je treće ljeto tokom kojeg projektni tim prati aktivnosti kompanija iz oblasti turizma, hotelijerstrva, ugostiteljstva, prevoza, zabave, jednako kao i ono što rade turističke organizacije, lokalne zajednice, turizmu posvećeni poduzetnici. Informacije o tome biće prikupljane putem medija, zvaničnih web sajtova, promotivnih akcija, prezentacija.

Indikator.ba se opredijelio da za izbor najboljeg poteza u turizmu ove godine ne angažuje glavnog konsultanta već da na kraju ljeta odluku o najboljim donese na osnovu mišljenja do kojih će doći zajedno sa predstavnicima Fakulteta za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu iz Opatije (Hrvatska), Ekonomskog fakulteta Ljubljana (Slovenija), Ekonomskog fakulteta Sarajevo i jednim brojem uglednih turističkih radnika.

Rezultati projekta i izbora najboljih biće saopšteni početkom jeseni nakon ćega je biti upriličena i svečana dodjela priznanja.

Izbor najboljeg poteza u turizmu dio je projekta "Izbor najboljeg poslovnog poteza u BiH, regiji, Evropi i ostatku svijeta" koji Indikator.ba realizuje već osam godina. Od lani to radi u partnerstvu sa Privrednom komorom Federacije Bosne i Hercegovine, a izbor u turuzmu (za sezone ljeto i zima) podržan je od dm drogerije BiH i BIHAMK-a.

Priredio: Hajdar Arifagić
Facebook Twitter Print