Kompanije i tržišta
Sberbanka srezala menadžerske plaće, poštedila osoblje
29.6.2020 15:14 | Indikator.ba
Prve na udaru zbog pada prihoda Sberbanke uslijed koronakrize su menadžerske plaće, dok plaće "običnih" zaposlenika nisu smanjivane niti je bilo otpuštanja, rekao je u ponedjeljak u intervjuu za agenciju TASS predsjednik uprave Sberbanka Herman Gref.

- Zbog oštrog pada prihoda bili smo pred teškom odlukom o smanjenju broja zaposlenih. Najprije smo predvidjeli smanjenje troškova za 40 milijardi, a zatim smo shvatili da to nije dovoljno i povećali smo uštede na oko 82 milijarde rubalja, rekao je Gref.

Dodao je kako su uštede prije svih zahvatile plaće uprave i menadžera. - Nismo smanjili plaće ''običnih'' zaposlenika, nego sve ide na teret menadžmenta, rekao je Gref.

Gref je također napomenuo da Sberbank nije smanjio broj zaposlenih, niti je angažirao nove.

- Nismo smanjili osoblje. Istina, zatvorili smo godišnji plan zapošljavanja. Ako su ljudi otišli, to je bio prirodan odljev. Nije bilo novih zaposlenika, samo u slučaju krajnje potrebe i samo uz moje dopuštenje. Ali, ponavljam, nismo otpustili nijednu osobu, kazao je Gref.

Sberbank je zbog zaraze zaposlenika koronavirusnom infekcijom bio prisiljen privremeno zatvoriti više od 200 poslovnica u Ruskoj Federaciji. Ako je neki od zaposlenika poslovnice zaražen koronavirusom, cijela poslovnica je zatvorena, a osoblje je u poslano u karantin.
Facebook Twitter Print