Kompanije i tržišta
Dioničarima Tvornice cementa Kakanj dividenda 1,51 KM po dionici
30.6.2020 04:28 | Indikator.ba
Dioničarima Tvornice cementa Kakanj će bit će isplaćena dividenda u iznosu od 1,51 KM po dionici, odlučila je Skupština dioničara ove kompanije održana u ponedjeljak.

Skupština je usvojila Godišnji izvještaj koji uključuje finansijski izvještaj, konsolidovan finansijski izvještaj, Izvještaj nezavisnog revizora, Nadzornog odbora i Odbora za reviziju, te donijela odluku o raspodjeli dobiti.

Članovi Uprave TCK prezentirali su poslovne aktivnosti u protekloj godini, posebno ističući nova tržišta i nove proizvode TCK:

- Tokom protekle godine zadržali smo povjerenje naših kupaca i snažnu poziciju u regiji. Stalno radimo na unapređenju naših usluga i širenju palete naših proizvoda kako bi zadovoljili potrebe kupaca. U tom smjeru smo otvorili i nove terminale za cement u Tešnju, Bihaću i Brčkom, betonare u Mostaru i Splitu, te razvili dva nova tipa cementa kako bi na što bolji način izašli u susret našim kupcima i pomogli unapređenju njihovih poslovnih aktivnosti, istaknula je Zehra Obralija, član Uprave TCK tokom prezentacije.

Branimir Muidža, generalni direktor TCK, istakao je da niz uspješnih poslovnih godina ostaje neprekinut za Tvornicu cementa Kakanj.

- Jako sam ponosan na naš tim u BiH i Hrvatskoj koji već godinama zajednički radi na unapređenju naše industrije i razvoju novih poslovnih modela prilagođenih poslovanju u modernim uvjetima. Pravovremeno smo započeli veoma važan intenzivan proces digitalne transformacije kompanije što je bilo ključno za vrijeme strogih mjera pandemije da nastavimo intenzivno surađivati i obavljati sve naše svakodnevne poslovne aktivnosti. Veoma sam ponosan na sve naše zaposlene u BiH i Hrvatskoj, kako na one koji su svakodnevno dolazili u pogone kako bi održali visok kvalitet i kontinuitet proizvodnje, tako i na zaposlene koji su od svojih domova, bez obzira na sve, radili kao da su u uredima i ulagali veliki trud da sve tokove poslovanja održe neprekinutim i na nivou. Usmjereni na budućnost i poslovnu izvrsnost, nastavljamo sa investicijama u održivi razvoj, očuvanje okoliša i ekspanziju našeg poslovanja, rekao je, između ostalog, Muidža u svom obraćanju.

Na Skupštini je odlučeno da naredne četiri godine članovi Nadzornog odbora TCK budu János Szarkándi, Thomas Spannagl i Ernest Jelito, a članovi Odbora za reviziju Milan Dmitrović, dr. Željko Šain i dr. Anto Domazet.
Facebook Twitter Print