Kompanije i tržišta
Mercator se sprema za izdavanje obveznica radi refinansiranja duga
30.6.2020 15:23 | Indikator.ba
Očekuje se da će Mercator refinansirati svoj dug izdavanjem obveznica, prenosi Delo neslužbeno.
Proceduru će voditi investicijska banka JP Morgan, a obveznice će biti izdane do kraja godine.

"Dakle, jedna je mogućnost da Mercator pronađe nove investitore i otplati postojeće vjerovnike, a druga da se dogovori s bankama kreditorima za produženje kredita. Mercator ne želi odgovoriti na pitanje pripremaju li se za izdavanje obveznice." u vezi s konkretnim aktivnostima u područjima koja mogu utjecati na ono što se događa na berzi ... ", piše Delo.

- Dakle, jedna je mogućnost da Mercator pronađe nove investitore i otplati postojeće povjerioce, a druga da se dogovori s bankama kreditorima za produženje kredita. Mercator ne želi odgovoriti na pitanje pripremaju li se za izdavanje obveznica, odnosno u vezi s konkretnim aktivnostima u područjima koja mogu utjecati na ono što se događa na berzi ..., piše Delo.

Predsjednik Uprave Tomislav Čizmić rekao je na sastanku s dobavljačima 10. juna da Mercator ulazi u treću fazu strategije i realizacije.
Na sastanku je sličnu izjavu dao i direktor Fotrenova Fabris Peruško, rekavši da vjeruje u sporazum koji se tiče prenosa Mercatora u Fotrenovu od svih 55 banaka povjerilaca.

Transfer je uvjetovan i dozvolom Europske agencije za zaštitu tržišnog natjecanja i puštanjem zapljene dionica zbog slučaja Costella, a oba će biti riješena uskoro, najvjerovatnije do kraja godine, kako očekuju u Fortenovi.
Facebook Twitter Print